Trends Eventcatering in 2018

Het jaar 2018 is al een tijdje in volle gang. Toch willen we je graag nog even meenemen naar wat de trends op het gebied van Eventcatering in 2018 zijn. Waarbij we al direct een tipje van de sluiter oplichten. Want bij veel trends staat het woord beleving centraal. Eten en drinken is tegenwoordig zo veel meer dan alleen genieten van een lekker hapje en drankje. Het gaat veel meer om alles daaromheen.

1. Beleving, beleving, beleving

Zoals gezegd: het draait vooral om beleving. Niet alleen op het gebied van Eventcatering, maar eigenlijk bij alles dat met eten en drinken te maken heeft. We willen ons kopje koffie niet zo maar drinken aan een tafeltje. We verwachten een heerlijke loungeplek, waar we met elkaar kunnen genieten van een complete koffiebeleving. Een hapje eten? Natuurlijk willen we nog steeds pure en eerlijke gerechten en het liefst zo gezond mogelijk. Maar minstens zo belangrijk is de complete entourage daar omheen.

2. Be a VIP

En als we het dan toch over beleving hebben: mensen zoeken meer en meer naar ware VIP-belevenissen. Een Event waarbij je het gevoel hebt dat alles om jou draait. Waar je in de watten wordt gelegd. En alles tot in de puntjes wordt verzorgd. Leg de rode loper maar uit, want je gasten willen het hele Event het gevoel hebben speciaal te zijn. En dat is naar onze mening ook niet meer dan terecht.

3. Maatwerk

Allemaal leuk en aardig die standaard invullingen van feesten en Events. Een dj hier, een foodtruck daar. Maar in het verlengde van beleving en VIP-behandelingen vragen klanten (en hun gasten) meer en meer om maatwerk. Een Event dat volledig is samengesteld op basis van jouw eisen en wensen. Iets bieden wat je gasten nog niet eerder hebben meegemaakt.

4. Geen foodtruck maar een Event container

Een nieuw concept binnen de Eventcatering is het food out of the box concept. Oftewel: een Event container die gebruikt wordt als fooduitgiftepunt. Waarbij de container wordt geplaatst op de plek van bestemming en het eigenlijk allen nog maar een kwestie is van de boel uitklappen en de verkoop van het eten en drinken kan beginnen.

5. Kleurthema’s

Wat een trend gaat zijn in 2018 is het gebruik van een kleurthema voor je Event of feest. Zo is het vieren van het licht, waar de dresscode wit is voor de gasten en fantastische ontbijtervaring.

Je ziet het: er is werkelijk van alles mogelijk als het aankomt op Eventcatering in 2018.

Wil je een keertje sparren met ons over de mogelijkheden voor jouw organisatie?
Neem dan contact met ons op.