Top 5 meest gastvrije landen

Bij gastvrijheid gaat het er vooral om dat je je welkom voelt. Het gaat niet om één moment, maar om de totale beleving. Van het bekijken van de website tot de weg naar het pand toe, maar ook het parkeren, een hartelijk ontvangst en het vertrek zijn bepalend voor de beleving. Of het nu gaat om een etentje of een evenement, de mensen maken het verschil. Verplaats jezelf in de gast, wat zijn de wensen en behoeften, hoe is de situatie en welk gedrag sluit daarbij aan. Gastvrijheid vereist passie, gedrevenheid en het geven van oprechte aandacht. InterNations onderzocht welke landen het meest gastvrij zijn. Waardeer jij een warm welkom als je op reis bent? In deze landen ontvangen ze je met open armen.

Oman

Oman is het zonnigste land ter wereld en ligt aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. De lokale bevolking is erg gastvrij en zij staan altijd klaar voor een ander. Van de mensen wordt ook wel gezegd dat zij zelf het zonnetje zijn. Ze nodigen nieuwkomers graag uit voor een kop thee met verse dadels om te vertellen over hun cultuur. Het is een land waar je vooral naar toe gaat voor avontuur, buitensport, natuur en het klimaat.

Filipijnen

De lokale bevolking is hartelijk, open en helpt waar nodig. Uitgaan is onderdeel van hun cultuur. De mensen zijn graag samen en staan open voor het sluiten van nieuwe vriendschappen. Zij verwelkomen je met een grote lach op hun gezicht.