Onze maestro bij ‘Klaar af Kook’

Zaterdag 24 juni gaat de kookwedstrijd 'Klaar af kook' van start tijdens de eerste ditie van de Groninginnedag, de nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen. Onze Michiel Koster bijt het spits af om 11.00 uur in de eerste ronde. Met zijn tegenstander heeft hij een half uur de tijd om inkopen te doen op de markt. Het budget per persoon is € 20,-. Goed voorbereiden dus, want als je iets bent vergeten moet je zelf, tijdens het koken, de markt weer op om het te halen. Alles wat je gekocht hebt en in de 'Koken met de Markt' tas hebt gedaan moet worden gebruikt. 'Waste' resulteert in minpunten in het juryrapport!
De wedstrijd bestaat uit drie rondes, waarbij de twee deelnemers met de meeste punten doorgaan naar de finale. De gerechten worden door de jury beoordeeld op bereidingstechniek, smaak, creativiteit, presentatie, kwaliteit, hygiëne en ordelijkheid. Onze Michiel Koster, kok bij de Pijp Wine & Dine, verrast de jury met zijn ceviche. Ceviche is vooral populair in Latijns-Amerika. Deze rauwe-visschotel maakt Michiel van tonijn of zeebaars met passievrucht, zeekraal, avocado en mosterdsla. Loopt het water je al in de mond? Kom hem dan aanstaande zaterdag aanmoedigen op de Vismarkt in Groningen!
Voor de winnaar ligt een ‘golden ticket’ klaar. Dit geeft hem of haar recht om deel te nemen aan de Klaar Af Kook-wedstrijd. Die vindt plaats tijdens de Horecabeurs Noord Nederland, maandag 2 oktober 2017. Sta je zelf ook graag in de keuken? De recepten van de deelnemers worden direct na het uitserveren aan de jury en publiekstafel geüpload naar de site van Koken met de Markt. Zo kan elke bezoeker van ‘Groninginnedag’ het recept downloaden op zijn telefoon en de producten direct kopen op de Vismarkt.