Kookworkshop voor topsporters

Kookworkshop

Tweetal organiseerde vrijdag 8 december een kookworkshop voor de trainers van de jeugdteams van FC Groningen. Het doel? Lekker en gezond eten, bewustwording creëren over de invloed van voeding op je prestaties en vooral gezelligheid. Een geslaagde middag met een verrassende sportcake, zelfgemaakte pizza met bekende én vergeten groenten, een kickstart smoothie en een linzensalade met seizoensgroenten en verse kruidendressing.
Unieke locatie

De unieke partylocatie van Tweetal, Beaushelter, werd omgetoverd tot een kookstudio. De imposante houtkachel centraal in de ruimte geeft gelijk sfeer. Er wordt gebrainstormd over de mogelijkheden, een informatieve presentatie gegeven over sportvoeding en alvast geproeft van de sportcake met vers fruit en creme fraiche. Een cake met verrassende en uitsluitend pure ingrediënten. Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Pizza staat op het menu, maar dan wel van verse ingrediënten en zelf gemaakt. De tafel staat vol met verse seizoensgroenten, kruiden en eigengemaakte tomatensaus. Op de foto is te zien welke mooie, en vooral lekkere, pizza's daarvan zijn gemaakt. Zoals pizza met tomatensaus, tijm, zoete aardappel en boerenkool. Zo zie je maar, een vette hap is in een ander jasje beter voor je lijf en bevat ook nog eens meer smaak (aan te passen naar eigen wens).