Arjen Robben geeft startsein bouw Topsport zorgcentrum

Maandag 22 mei heeft Arjen Robben het startschot gegeven voor de bouw van het topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. 

Het gebouw moet over een jaar af zijn, dan zal onder andere FC Groningen haar intrek erin vinden. Er is behoefte aan een plek om samen te komen in een topsportklimaat, dat aantrekkelijk is voor inwoners, sporters, toeristen en bedrijvigheid in de regio en van elders. Volgens algemeen directeur Hans Nijland wordt het centrum 'het mooiste en beste trainingscomplex van Nederland', zo schrijft hij op de website van FC Groningen.

Het complex is er niet alleen voor FC Gronignen, maar ook voor haar partners Inter-Psy en VNO-NCW. Een unieke combinatie van topsport, topzorg en kennisontwikkeling. Topsportzorgcentrum is een gebouw van ruim 5.000 m2, verdeeld over vier verdiepingen, met een aangrenzende topsporthal/trainingscentrum. Hiervan zijn de begane grond en eerste etage bestemd voor het zgn. Performance Center in combinatie met horecavoorzieningen (café-restaurant met vergader- en presentatiemogelijkheden), de tweede etage voor zorgfaciliteiten en op de derde etage vestigt VNO-NCW zich.

Tweetal Belevingscatering verzorgt de restauratieve voorzieningen. Gezonde voeding is de norm. Tweetal creëert een ontmoetingsplek waar je kunt eten, drinken, werken én je passie voor sport kunt delen. Het is de place to be in Groningen en verbindt ondernemers en topsporters met elkaar.
'Ik vind het een belangrijke boodschap naar de jeugd toe dat ze heel dankbaar moeten zijn met de faciliteiten die ze tot hun beschikking krijgen. Dat mag nooit ten koste gaan van hun inspiratie en motivatie.'

Arjen Robben

Afbeelding Topsportzorgcentrum_