4 redenen om niet gezond te eten

Er is nogal wat om te doen de laatste tijd. Eten we nu wel of niet gezond? Een relatief begrip: gezond. Van Dale zegt erover: lichamelijk in orde; niet ziek. Bijzonder eigenlijk dat we die term gebruiken. Voeding heeft met zoveel meer te maken dan alleen je lichamelijke gezondheid. Met de juiste voeding ondersteun je ook je geestelijke gezondheid.
Ja, dat betekent dat je stress, je gemoedstoestand en je gedrag een zet in de goede richting kunt geven. Maar dat is voor latere zorg. Nu eerst maar eens de feestdagen goed doorkomen. Ik wil je graag 4 redenen geven om niet gezond te eten.

Genieten doe je zo

Je neemt flink wat zoet, koolhydraten en vet, zodat je zeker weet dat het blijft smaken. Deze combinatie is namelijk erg verslavend. Met de kerst zit je dus wel goed. Een lekkere plak kerststol met margarine (tip: kies dan liever voor de roomboter), een ribstuk geglaceerd met honing (in ieder geval natuurlijk zoet) en een dame blanche toe, uiteraard met pure chocolade.

Liever lui dan moe

Wel gaaf toch?! Eén pot tomatensaus met flink wat smaakversterkers, kant-en-klare pasta en een zakje geraspte kaas. Binnen 10 minuten heb je een maaltijd op tafel. Tegenwoordig hoef je niet eens naar de winkel, de winkel komt naar je toe. Onbegrijpelijk waar mensen zich zo druk over maken.

Je bruist al van de energie

Je voelt je kiplekker, bruist van de energie en bij een dip neem je gewoon nog een kop koffie. Dan kun je er voor de komende 1,5 uur weer tegenaan. Tegen die tijd is je energie gehalveerd en vul je het gewoon weer aan met nog een bakkie. Wedden dat je als een kip zonder kop de dag door rent!

Geld over voor belangrijkere dingen

Bij de prijzen van biologische producten vraag je jezelf vast af, waarom zo hoog? Lekker laten liggen dus als je het geld liever aan andere dingen besteed. Het maakt ook niet uit waar de producten vandaan komen, waarmee ze zijn bespoten en hoelang ze al in de winkel liggen. Broccoli is broccoli, toch?